Byte av filter i de nya tilluftsventilerna den enskildes ansvar

Efter ingående diskussion har styrelsen nu beslutat att byte av filter i de nya luftventiler (tilluft) som installeras i samband med stamrenoveringen ska vara lägenhetsinnehavarens ansvar.

Detta främst av kostnadsskäl – skulle föreningen köpa in filter och även se till att de byttes vore detta en avsevärd kostnad, medan det för den enskilde lägenhetsinnehavaren rör sig om ett tämligen litet belopp. Bytet är dessutom enkelt att göra själv, och skulle man inte klara detta så är det oerhört mycket enklare och billigare för föreningen om man då frågar en granne, någon bekant eller familjemedlem. Är det ens eget ansvar så ordnar man det!

BESTÄLLNING AV FILTER

Enklast beställer man på företaget Acticons hemsida:  www.acticon.se

Man kan också ringa under kontorstid: tfn 036-370790

Vår filtermodell heter Komfortfilter 310 och kostar 105:-/st exl frakt

Alla våra lägenheter har bara ett filter, förutom fyrorna som har två stycken.

Normalt behöver man inte byta filtren oftare än 1 gång/år, och ibland klarar de sig åtminstone 1,5 år. Smutsigast blir filtren när de sitter ut mot en gata.

 SÅ HÄR BYTER DU FILTER

  1. Lyft av filterluckan på luftdonets överkant monterat bakom elementet genom att ta tag i kanterna på luckans kortsidor och lyft den rakt upp. Kan vara lite trögt, men var lugn – det håller!
  2. Lyft ut det gamla filtret genom öppningen.
  3. För ned det nya filtret i öppningen (där ni drog upp filtret). OBS! Etiketten på filtret skall vändas in mot rummet.
  4. Tumgreppet på filtret skall sedan vikas bakåt och luckan ovanpå monteras tillbaka genom att trycka till så att den låses fast.
This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.