Semestertider och energi!

Hallå hallå igen. Sista styrelsemötet har ägt rum innan sommaruppehållet och vi vill gärna delge er information om vad som diskuterats samt saker att ha i beräkningen.

Feldebitering av elkonsumtion!

Redigerat den 16 juli 2023:
För månaderna februari, mars och april så drogs 1,6 kr /khw istället för den nya summan 2,6 kr /khw. Denna information glömdes i tidigare inlägg och vi ber om ursäkt för detta. Hoppas detta underlättar för er boende att räkna ut er mellanskillnad.

24 Jan 2022 gick tidigare styrelse ut med information om att priset för den privata elkonsumtion skulle höjas från 1.91 kr / khw till 2.6 kr / kwh från och med 1 februari 2023. Det är högst tragiskt att berätta att det har skett en större miss hos Infometric, som har ansvar för elmätarna, där dom felregistrerat priset och gjort det avsevärt lägre. Ni som medlemmar har feldebiterats för er elkonsumtion och kommer tyvärr behöva betala mellanskillnaden när fakturan för augusti kommer ut. Detta kommer stå som en egen ny rad på fakturan. Styrelsen uppmanar att man under sommaren lägger undan lite extra för att bemöta denna kostnad. Har ni sparat era gamla fakturor med elförbrukning på kan ni gärna räkna ut mellanskillnaden.

Rätt taxa har nu dokumenterats av Infometric och gäller från och med maj.

Detta kom lika shockartat för styrelsen likväl för er medlemmar, då vi inte haft någon kontroll eller vetskap kring detta. Vi kan endast beklaga att detta skett och hoppas att detta inte drabbar er alltför hårt. Samtal kommer föras med Infometric om hur allvarligt vi ser på detta misstag.

Vänlig påminnelse om däckförråd

Sommaren har knappt börjat men vår däckförrådsansvarig Nare vill vänligt påminna alla att betala sin avigft för höstterminen angående däckförråd. Kostnaden är 200 kr per termin.

Har ni tappat bort uppgifterna finner ni dom nedan:
Bankgiro : 719-2339
OCR : 720211499

Ange alltid ert efternamn och lägenhetsnummer som meddelande.

Terminsdatum:
Vårtermin : 1 jan 2023 – 30 juni 2023
Hösttermin : 1 juli 2023 – 31 dec 2023

Dom medlemmar som fortfarande inte betalat för vårterminen kommer få ett kravbrev i brevlådan inom närmast tid. Vid utesluten betalning kan däck forslas bort, vilket styrelsen helst undviker.

Lån av bord och stolar på innergårdarna

Nu när vädret har varit vackert och härligt hett så verkar våra bord och stolar på innergårdarna fått ben och rört sig en bra bit från sina ordinarie platser. Vi har full förståelse att sitta direkt i gassande het sol inte är särskilt trevligt och att man vill sitta i skugga. Styrelsen önskar dock av våra medlemmar att man gärna ställer tillbaka möblemanget efter bruk så nästa person kan nyttja dom. Tack för ert samarbete!

Bastu kommer rivas

Vår vackra bastu med aningar till 80-talet ska få ett avslut och rivas. Detta p.g.a att den är i gammalt skick som inte anses fullt brukligt längre. Ulf har fått i uppgift att prata med Riksbyggen och Byggconstruct om detta kan göras i samband med stamrenoveringen, för att spara på tid och pengar. Framtida planer för utrymmet kommer tas upp efter rivningen.

Ny form av Stagneliusbladet!

En högst ljummen feedback från våra medlemmar på behov och syfte av stagneliusbladet lämnade styrelsen med ett spännande dilemma. Efter lite bollande fram och tillbaka samt med beaktning av åldersspannet på våra medlemmar så beslutades att stagneliusbladet i sin nuvarande form av ett tryckt blad kommer pausas. Däremot kommer en ny form av bladet komma ut varannan månad i form av ett snabbt A4 blad, där alla väsentligheter från mötet tas upp. Informationen på bladet kommer vara densamma som finns här på nätet. Beslutet träder i kraft i augusti 2023.

Detta var allt för denna gång! Som vanligt finns Lisa tillgänglig för svar via mejl under sommaren, med samma svartid på ca 1 vecka. Styrelsen önskar alla medlemmar en trevlig midsommar och en skön sommar.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.