Sammanfattning kring öppet hus samt styrelsemöte maj 2023

Hej hallå där ute!
Försommaren verkar redan knacka på dörren, med utrymme för en skvätt regn emellanåt. Hoppas att alla ni medlemmar har fått njuta en stund i solen. Idag bjuds det på lite långläsning så sätt er bekvämt så kör vi igång!

Kort sammanfattning från öppet hus 8 maj!

Ni var flera som kom och sade hej till Uffe och Minah, vilket gör oss oerhört glada! För er som ställde mer personligt relaterade frågor så kommer ni få återkoppling av en styrelsemedlem framöver. I övrigt var detta frågor som medlemmar hade till styrelsen:

* Vad gör man om man har sprickor på sin balkong och vill måla om?
Felanmäl alltid detta till Uppsala Fastighetstjänst här på vår hemsida, så kommer dom och utvärderar. Färg kan även UFT assistera med, mejla då gärna Olle på olle.lorelius@uppsalafastighetstjanst.se

* Dåligt med varmvatten
Fler medlemmar har återkopplat till oss att det är dåligt med varmvatten till deras bostäder. Dessa bekymmer rekommenderar vi att det felanmäls hos Riksbyggen.

* Dåligt skyltat kring hastighet på stagneliusgatan
Några medlemmar uttryckte bekymmer att det är dåligt skyltat vad för hastighet som gäller på stagneliusgatan, vilket potentiellt är lite inbjudande för traffikanter att köra fort. Styrelsen ska ta kontakt med Uppsala kommun med önskemål om att skylta bättre.

* Fordon parkerade på innergårdarna
Styrelsen påminner om att nyttja er egna parkeringen eller kommunens parkering. De parkeringsfickor som finns på våra innergårdar är främst tillfälligt, t.ex. när man ska lasta sitt fordon eller hämta någon som har svårt att gå. Dessa fickor är inga permanenta parkeringsplatser och kommer bötfällas av parkeringsbolag som ser detta. Tack för er förståelse.

* Önskan om cykelrensning
Solen skiner och våra cykelställ kryllar nu av cyklar. Styrelsen är helt med på noterna om cykelrensning, då en del cyklar verkar övergivna och/eller dåligt skick. Tyvärr kommer detta skjutas upp till hösten då alla cyklar som märks upp men inte tas hand om måste förvaras någonstans i 3 månader så ägarna har en chans att få tillbaka den. Detta sker då på tennisplanen, som nu öppnats upp för säsongen och inte finns till hand för vårsäsongens cykelrensning.

* Återbetalning av el
Bra och högst relevant fråga! Vi är tacksamma för ert tålamod, detta är inte en helt lätt fråga så vi önskar tid för att det ska bli så rätt och korrekt som möjligt. När vi väl har mer information kommer detta läggas upp här på hemsidan.

Sommarfest 8 juni!

Jajamän, ni läste rätt! Äntligen är sommarfesten tillbaka. Torsdag 8 juni kl 18:00 är ni medlemmar varmt välkomna på en gemytlig och gemensam sommarfest. Vi önskar varmt att ni anmäler ert deltagande samt stöttar styrelsen med att anordna detta. Anmälan sker till vår sekreterare Adisa på adisa.pehadzic@uppsalahus14.se. Hoppas att vi syns där!

Phew, det där var en hel del att läsa igenom. Hoppas ni har fyllt på kaffekoppen vid det här laget. Som alltid är ni varmt välkomna med frågor och funderingar till vår mejl Uppsalahus14@gmail.com.

Tack för att ni läste!

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.