Container för grovsopor

Vi har fått meddelande från Returpapperscentralen att de inte tömmer vår container på grund av att den innehåller sopor som inte är brännbara. Om vi ändå vill att de ska tömma så får vi betala en mycket högre avgift för detta. Styrelsen kommer nu diskutera om vi ska ha containern kvar eller om vi ska ansöka om att få sätta upp övervakningskameror vid containern och i soprummen. Jättetråkigt att vissa personer inte följer de anvisningar som finns och förstör för andra.

Det här är anvisningar för användning av containern för grovsopor.
Som ett komplement till de behållare som finns i respektive sophus förhyr föreningen en container som är avsedd för hushållets grovsopor.

Containern är inte avsedd för rivningsmaterial och byggmaterial som uppkommer i samband med renoveringar eller grövre sopor som uppkommer i samband med avflyttning. Dessa sopor måste respektive boende själv svara för att lämna till någon av kommunens återvinningsstationer (Librobäck eller Boländerna). Detsamma gäller gamla spisar, kylskåp, frysar, tvättmaskiner samt torktumlare. Elektronik t.ex. gamla TV-apparater, dataskärmar, tillbehör till datorer, gamla dammsugare får inte slängas i containern utan skall transporteras av den boenden till återvinningsstationen.

Tömning av containern sker onsdagar jämn vecka. Om containern skulle var full när du skall kasta sopor är det inte tillåtet att lägga soporna utanför containern. Om så sker kommer den som gör det att faktureras kostnaden för bortforsling som vår fastighetsentreprenör ML mark och fastighetsservice AB utför.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.