Nya nycklar och taggar

Snart dags att hämta dina taggar till passersystemet och nycklar till det nya låset i din lägenhetsdörr!
Snart kommer äntligen vårt nya passersystem att tas i bruk. Portarna blir då låsta dygnet runt och man kan endast komma in med den nya plastbrickan (taggen) eller genom att ringa på porttelefonen. De nya taggarna används också för att boka och komma in i tvättstugan, bastun m.m.

Under perioden 22 till 24 september kommer också låsen till våra lägenheter att bytas ut till en modernare och säkrare variant.  Alltså är det snart dags att hämta ut dina taggar och nya lägenhetsnycklar!

 Varje lägenhet får kostnadsfritt 3 st taggar och 3 st nycklar. Behöver man flera så går det bra att beställa mot en kostnad av 245 kr/nyckel och 200 kr/tagg. De nya taggarna och nycklarna hämtas ut antingen i föreningens lokal (vid två tillfällen i september) eller i Byggbeslags butik.

Uthämtning av taggar och nycklar i föreningens lokal (Stagneliusgatan 15, i källaren vid tvättstugan) sker vid följande tider:

  • Tisdagen den 7 september kl 17-19.
  • Tisdagen den 14 september kl 17-19.

Uthämtning kan också göras från den 7 september i Byggbeslags butik på Kungsgatan 107, Kungshörnet (må-fre kl 07-16, lunchstängt kl 11-12).

Legitimation måste uppvisas vid uthämtningen. Kan du inte själv gå så kan du skicka ett ombud med fullmakt och bådas legitimation. (Ett fullmaktsformulär kommer lämnas i era brevlådor)

OBS! En nyckel till ditt nuvarande lägenhetslås ska lämnas in när du hämtar ut de nya nycklarna. Detta för att hantverkarna enkelt ska kunna byta låsen. Vill du hellre vara hemma så går det också, men vi kan tyvärr bara ange vilken dag bytet kan ske, inte något klockslag.

Behöver du extra taggar eller nycklar (förutom de tre som ingår som standard) så måste du själv beställa dessa.   Betalning för detta kommer på månadsavin från Riksbyggen.

För att beställa skickar du ett mejl Byggbeslag där du anger följande:

  • Ditt namn och adress
  • Antal nycklar och/eller taggar du beställer
  • Ange alltid att du bor i Brf Uppsalahus 14

Mejlet skickar du till denna adress: info.uppsala@byggbeslag.se

Det nya passersystemet innehåller inte bara en läsare för dina plasttaggar utan också en porttelefon som kan användas av besökare. Porttelefonen kommer att kopplas till ett telefonnummer du själv väljer. När en besökare trycker på ditt namn blir du alltså uppringd och kan svara för och bestämma om du vill öppna porten eller inte. (Besökaren ser inte ditt telefonnummer.)

Vilket eller vilka (max två) telefonnummer du vill koppla till porttelefonen bestämmer du själv. För att registrera detta får alla fylla i en blankett i samband med uthämtningen av de nya taggarna och nycklarna. Tänk alltså igenom på förhand vilka telefonnummer ni vill ange.

ATT KOMMA IHÅG:

  1. Snart är det dags att hämta ut nya taggar till portarna och nycklar till din lägenhet (se datum och andra detaljer ovan).

2.  För att hämta ut dessa måste du ha legitimation och en nyckel till ditt nuvarande lägenhetslås om du inte väljer att vara hemma dagen för låsbytet. Du ska också ha bestämt dig för vilket/vilka telefonnummer du vill koppla till porttelefonen för besökare.

3. Skickar du ett ombud så måste denne ha fullmakt och bådas legitimation.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Byggbeslag Lås & Säkerhet på telefon

010-163 68 00 eller per mejl till info.uppsala@byggbeslag.se.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.