TVÄTTPASSEN MÅSTE NU PÅBÖRJAS INOM 90 MINUTER

När det nya bokningssystemet för tvättstugorna togs i bruk för några månader sedan låg det en standardspärr inlagd som innebar att om man inte påbörjade sitt pass inom en halvtimme så föll bokningen bort och återstoden av tvättpasset kunde bokas av någon annan.

Detta visade sig vara en alltför liten tidsmarginal och orsakade problem för ganska många boende. (Dessutom var man tvungen att gå in genom den yttre källardörren för att passet skulle markeras som påbörjat.) Av dessa skäl togs spärren snart bort helt och hållet. Detta har förstås varit bekvämt eftersom det betytt att man aldrig kan bli av med sin tvätttid när den väl är bokad. Men det har också inneburit att tvättpass som inte påbörjats aldrig kunnat utnyttjas av andra som kanske hade velat tvätta vid det tillfället.

Nu har vi äntligen fått en ändring till stånd, genom justering i programmet och några nya kabeldragningar som just blivit klara. Vilken väg man tar in till tvättstugan spelar inte längre någon roll, och en tidsgräns har åter införts.

Från och med idag (7 feb) så är gränsen 90 minuter. Dvs att om man inte startat sitt tvättpass inom en och en halv timme så faller bokningen bort och den kvarstående tiden kan då bokas av annan boende. Vi hoppas detta ska vara en bra avvägning mellan att inte behöva stressa alltför mycket när man ska tvätta men ändå säkerställa att våra gemensamma tvättstugor blir rationellt utnyttjade. Framtiden får utvisa!

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.