Uppdatering hösten 2023

Då var det dags igen! Länge sen denna hemsida uppdaterades. Er kommunikatör har dessvärre varit stundtals frånvarande, vilket i sin tur har drabbat hemsidan. Jag, Lisa, kan endast be om ursäkt för detta.

Förändring i styrelsen

Lisa Hägglund kliver av sin roll som kommunikatör. Framöver kommer hon ha ansvar för webben endast. Detta p.g.a. privata skäl. Minah Sarwari tjänstgör som kommunikatör på mejl-adressen uppsalahus14@gmail.com. Tack Minah!

Krångel med tvättstugor

Det har kommit klagomål om bristande åtkomst till tvättstugor. Styrelsen beklagar detta och har jobbat fram en lösning. Status för våra tvättstugor idag 12 dec 2023:
HG 1 – Öppen och brukbar
HG 19 – Stängd (sen beslut från årsstämman 2021)
HG 33 – Öppen och brukbar
HG 51 – Öppen och brukbar
STG 15 (vanlig samt grovtvättstuga) – Stängda p.g.a stamrenovering tills våren 2023

Ytterligare påminnelse om att bokning på HG 1 nu sker via tavlorna och inte via papper.

Genomgång av motioner

En fin bunt med motioner trillade in hos styrelsen under oktober månad. Vi tackar för dessa och återkommer så snart dessa har diskuterats. Dessa kommer bifogas tillsammans med kallelsen till årsmötet. Håll utkik i era brevlådor.

Besök hos Gustav på STG 15

Under några veckor har vi haft vår vice värd Gustav funnits tillgänglig på styrelsen expedition på STG 15. P.g.a bristande intresse från medlemmar och att källarutrymmen nu är stängd för stamrenovering så kommer detta hävas. Vi tackar Gustav för hans engagemang!

Parkeringsregler för elbilar

Denna information lades ut tidigare under hösten 2023 på tavlorna. Så detta är endast en vänlig påminnelse och för spårbarhet.

Fr.o.m. fredag 29 september 2023 gäller nedanstående regler:

Mellan klockan 07 – 24 får elbilar stå och ladda vid elstolparna. Bilen får stå kvar max 30 minuter efter färdig laddning innan den måste flyttas. Detta kommer bevakas och drivas av Parkia, varav ny skyltning med dessa regler kommer sättas upp.

Om bilen har laddats klar efter kl 24 (midnatt) får den stå kvar över natten
fram till kl 7, för att sedan flyttas omedelbart.

Information om element

Denna information lades ut tidigare under hösten 2023 på tavlorna. Så detta är endast en vänlig påminnelse och för spårbarhet.

Temperaturen skiftar varmt och kallt, varav våra medlemmar har frågor och funderingar kring sina element. Här finner ni kort information från Riksbyggen:

”Termostaterna har uppdaterats vid stamrenoveringen och är nu automatiska. Dessa känner av temperaturen och anpassar sig därefter. Utgångspunkten för termostaten vid normalt läge är 21 °C. För att detta ska fungera effektivt ombeds man inte täcka för elementen, då detta annars lurar termostaten.

Ni kan självklart själva reglera termostaten om ni föredrar lite varmare eller kallare. Kom ihåg att innetemperaturen också påverkas av sol genom fönstret, maskiner som tvättmaskin etc., varav termostaten kommer anpassa sig.”

Har man frågor kring detta är man välkommen att mejla styrelsen på uppsalahus14@gmail.com

Vad mer har hänt under hösten?

Stamrenoveringen fortgår och närmar sig sitt slutskede. Det har varit ett långt pågående projekt och vi hoppas att alla våra medlemmar är nöjda med sina uppgraderingar och installationer. Kom ihåg att alltid felanmäla direkt till riksbyggen om något från renoveringen inte står rätt till.

Ekonomin ser bra ut! Vår förening har hållit sig stark i dessa krävande tider och det glädjer oss, då detta innebär att vi inte behöver höja månadsavgiften chockartat.

Missade du utlämningen av filter?
Oroa er inte. Ordförande Lennart och vice ordförande Björn kommer återkomma med hur de medlemmar som inte hämtade ut filter ska göra i framtiden. Det ligger på medlemmarna att byta ut filtret i sin bostad och här nedanför kan ni läsa om hur man gör:

 SÅ HÄR BYTER DU FILTER

  1. Lyft av filterluckan på luftdonets överkant monterat bakom elementet genom att ta tag i kanterna på luckans kortsidor och lyft den rakt upp. Kan vara lite trögt, men var lugn – det håller!
  2. Lyft ut det gamla filtret genom öppningen.
  3. För ned det nya filtret i öppningen (där ni drog upp filtret). OBS! Etiketten på filtret skall vändas in mot rummet.
  4. Tumgreppet på filtret skall sedan vikas bakåt och luckan ovanpå monteras tillbaka genom att trycka till så att den låses fast.

Har man svårigheter att byta filtret själv så tar man kontakt med UFT via mejl eller ringa till Olle. Har man svårigheter att lämna sin bostad så tar man kontakt med Lennart eller Björn, så hjälper dom er.

Det var allt för denna gång! Tack för att ni läste och på återseende!

 

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.