Inbrott som ledde till elavbrott…

SER NI NÅGOT SKUMT – RING POLISEN!!

Natten till lördagen 30/10 bröt någon sig in i de två elcentralerna på Heidenstamsgatan 37 och 41, skruvade ur proppar, drog loss sladdar och förstörde utrustning.

Syftet med inbrottet är oklart men det orsakade dels strömavbrott i en lägenhet på 37:an och fick  dessutom ytterbelysningen på hela den gården att slockna. Felsökningen tog lång tid och vi tvingades vänta på en elektriker som kan vårt område för att man skulle kunna identifiera mer exakt vad som hade hänt. Allting är nu lagat och återställt.

I samband med detta upptäcktes även att det varit inbrott i källaren vid HG 49/51. Om detta var en slump eller om dessa två saker hänger ihop är ovisst.

Hursomhelst så har det under senare tid skett både inbrott och cykelstölder med mera i vårt område. Så vi ber alla boende: Håll ögonen öppna och ring polisen om ni tycker något ser skumt ut! Hellre ett samtal för mycket än ett alldeles för sent!

Vi i styrelsen jobbar på att göra vårt område mer säkert och ordentliga brytskydd på källardörrar och elcentraler ska installeras inom kort. Vi ska också få till en mer regelbunden och förebyggande kontakt med polisen.

Styrelsen

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.