TVÄTTSTUGENYTT!!

(1) Tvättstugan i källaren till Heidenstamsgatan 17-19 stängs för gott söndagen den 30 januari kl 21. 

Vid årsstämman i februari 2021 beslutades att en tvättstuga skulle stängas i samband med stamrenoveringen. Bakgrunden var en undersökning som visade att utnyttjandegraden  av föreningens tvättstugor var tämligen låg, och att vi därför skulle kunna spara pengar genom att minska antalet tvättstugor. Årsstämman gav samtidigt styrelsen i uppdrag att utreda vilken tvättstuga som skulle stängas.

Som redan meddelats i senaste numret av Stagneliusbladet har styrelsen utifrån vissa kriterier – bland annat avståndet för de boende till närmaste tvättstuga – beslutat att det blir tvättstugan vid Heidenstamsgatan 17-19 som stängs. Stängningen sker efter det sista tvättpasset söndagen den 30 januari, dvs kl 21 samma dag.

Därmed öppnar sig möjligheten att använda tvättstugans lokaler för andra ändamål, särskilt då för olika slags föreningsaktiviteter. Mer om detta kommer vid årsstämman!

(2) Nya regler för antalet bokningar man kan ha samtidigt

Sedan det nya bokningssystemet införts har flera tvättstugor visat sig bli fullbokade under ganska lång tid framåt, vilket har orsakat problem för många boende.  Från och med idag (11 jan) kan man därför endast göra en bokning åt gången. När passet är över kan man åter boka en tid. Samma gäller för alla andra bokningsbara lokaler, dvs för bastun och för det nya gymmet (som blivit något försenat men som ska bli klart under januari).

När man väl har gjort sin bokning markeras andra, dittills lediga tider, som Blockerat. Vill man återigen se vilka tider som är lediga så avbokar man bara sin tid, och – simsalabim! – då ändras texten till Ledigt respektive Upptaget.

(3) Sista tvättpasset nu förlängt till klockan 21!

För att underlätta för boende som behöver tvätta kvällstid har det sista tvättpasset nu förlängts med en timme, till klockan 21.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.